Over ons

Over ons

Wij, Albert en Teun, zijn de 5e generatie van de familie Hassink. Samen met onze ouders en oom en tante, de 4e generatie, zijn we de trotse eigenaren van het melkvee- en fokbedrijf “De Voorn” en natuurboerderij “Villa Bakhuis”.

Beide bedrijven liggen dicht bij elkaar aan de IJsseldijk tussen Veessen en Welsum .De IJssel slingert voor onze boerderij langs. In de zomer graast ons jongvee op de uiterwaarden voor en naast onze boerderij en doen zich tegoed aan het gras op deze zeer vruchtbare grond die wij niet bemesten. De natuurboerderij “Villa Bakhuis” bestaat uit een stal voor de opfok van jongvee en meststieren.

Daarnaast is er ook een fantastische ontmoetingsplaats bij natuurboerderij “villa Bakhuis”met een unieke trouwlocatie en prima vergaderlocaties.

logo_transparant


Onze Fleckvieh dieren

De Fleckvieh koe is een dubbeldoel ras. Geschikt voor zowel de productie van melk als vlees. Omdat wij geloven in het zelf doen en duurzaam op laten groeien was de stap ook snel gemaakt om de stieren op ons eigen bedrijf  te laten op groeien. Tot ongeveer 6 maanden leven de stierkalfjes op  het melk- en opfok bedrijf “De Voorn”. Daarna verhuizen we ze naar de dichtbijgelegen natuurboerderij “Villa Bakhuis”. Dit betekent geen stress voor onze stieren door een lang transport.

Op natuurboerderij “Villa Bakhuis” huisvesten en voeren wij onze stieren onder ideale en zeer diervriendelijke omstandigheden. De stieren leven in kleine aantallen in een grote ruimte, liggen op een bed van vers stro. Onze stieren eten voer van ons eigen bedrijf. Uiteraard zijn onze stieren antibioticavrij en groeibevorderende middelen zijn uit den boze. Als deze dieren circa twee jaar oud zijn is het langzaam gegroeide vlees uitermate geschikt voor de consumptie. Ze worden geslacht bij een locale slagerij in Oene. Ook weer om stress door een lang transport te voorkomen. Stress is bovendien slecht voor de kwaliteit van het vlees. Bij de slagerij “rijpt”het vlees minimaal 14 dagen in de koelcel. Dit bevordert de uiteindelijke kwaliteit en smaak van het vlees. Vervolgens wordt het vlees verwerkt in porties geschikt voor de verkoop.

Onze Filosofie

Onze voorgangers hebben het bedrijf gemaakt tot wat het is en werkten net als wij op de vruchtbare gronden langs de IJssel. In het jaar 2004  hebben wij een belangrijke switch gemaakt in onze bedrijfsvoering. We zagen dat de omgeving waarin we woonden, leefden en werkten veranderde. Deze ontwikkeling had alles te maken met verduurzaming. Wij wilden onze ogen niet sluiten voor deze ontwikkeling. Sterker nog wij geloven in extensieve landbouw. Bovendien vinden wij extensieve landbouw beter passen in de omgeving, waar wij onze boerderij hebben.

Ook langs de IJssel moeten we zuinig zijn op de natuur. Dit betekent in de praktijk dat we alleen werken met natuurlijke mest. Kunstmest beperken tot een absoluut minimum. Op de gronden in de uiterwaarden die wij tot onze beschikking hebben werken we niet met kunstmest. Naast grond in eigendom huren we ook grond van natuurbeherende organisaties zoals bijvoorbeeld Staats Bosbeheer en Geldersch Landschap. Zij zien dat onze filosofie naadloos aansluit bij hun eigenfilosofie van duurzaam omgaan met natuurgronden.

^9FECC24E8420831294FA73FB0EF2CC0D15FC228E6842DE9A03^pimgpsh_fullsize_distr

img_6149

Duurzaam vlees

Zoals eerder geschreven hebben we een extensief bedrijf. Dat wil zeggen dat we relatief weinig  koeien per hectare houden. Ons doel is om al het voer dat onze koeien en stieren eten zo veel als mogelijk op ons eigen bedrijf te verbouwen. Naast de diverse soorten gras verbouwen wij voederbieten, luzerne en maïs. Van de eiwitrijke luzerne/gras, die wij verbouwen, maken we grasbrok en hooi. Deze brokken voeren we in plaats van aan te kopen krachtvoer.

In 2004 hebben we ook de keuze gemaakt voor de Fleckvieh koe. Een sterk en duurzaam ras dat veel beter gedijt op de natuurgronden dan bijvoorbeeld de Holstein koe.  De vrouwelijke kalfjes fokken wij op voor de melkproductie. De mannelijke kalfjes, die je normaal gesproken verkoopt, houden wij aan voor de vleesproductie.  Met andere woorden wij verkopen dus geen jonge kalfjes.
Ons doel is dat wij, als jonge ondernemers, er in alles naar streven om zelfvoorzienend te zijn en te werken met een gesloten systeem.

Wij verkopen eerlijk duurzaam vlees en dat proef je!